Home Boekenhuis project

Boekenhuis project

Project Marijke Lammers

Project Marijke Lammers

project Marijke Lammers

Een boekenhuis is een vrijblijvende minibibliotheek met een buurtfunctie. Een boekenhuis, of nog beter, een serie van boekenhuizen zorgt voor verbinding in de wijk. Het bevordert het lezen voor alle leeftijden .

Het boekenhuisproject bestaat uit meerdere boekenhuizen op loopafstand van elkaar. Boeken die in zo’n huisje te vinden zijn, kunnen gelezen, geruid en geleend worden. Aan dat lenen zijn geen kosten of leentermijn aan verbonden.

Ieder boekenhuis heeft een eigen bookkeeper die ervoor zorgt dat de keuze aan boeken in dat huisje steeds blijft wisselen. Iedereen uit de buurt wordt zo op een speelse manier uitgedaagd om met boeken om te gaan.

Het streven is naar een langzame uitbreiding van meerdere huizen zodat er een echte boekenroute door de wijk, de stad en omstreken gaat lopen.
Ik vergelijk het met een kralenketting . Hierin zijn een aantal straten bij elkaar een kraal die zorg dragen voor bijv. een 3 tal boekenhuizen. Aansluitende straten kunnen een nieuwe kraal vormen en de route zo uitbreiden. Per kraal weet je wat er leeft onder je medebewoners en kan je snel iets organiseren bijv. voorlezen voor de kleintjes, een leesclub etc.

7 minuten RTV Rijnmond Boekhuis Project Marijke Lammers

7 minuten RTV Rijnmond – Boekenhuis Project

Meer weten?

Kijk op de Facebookpagina: www.facebook.com/boekenhuisproject